highlineprojecten

Highlinen is slacklinen op hoogte, grote hoogte. Dit kan tussen bergtoppen, gebouwen, torens, … Ondanks de hoogte is highlinen niet levensgevaarlijk. Al het materiaal is voorzien van back-ups en de highliner (koorddanser op een highline) is beveiligd. Echter dit maakt het niet minder spannend. Toeschouwers staren ademinhoudend naar boven, gefixeerd en gefascineerd door het vaak surreële beeld wat ze zien.

Met dit idee in het achterhoofd biedt Lyapunov – stability in motion – uw ‘Luchtbrug’  waarbij de highliner op hoogte het publiek beneden met zich meevoert op een beklijvende en adembenemende tocht door de leegte en hierdoor deze verandert waardoor hij het publiek laat verder gaan met een vervormde perceptie op die leegte.

‘Luchtbrug’

Met ‘Luchtbrug’* creëren de koorddansers van Lyapunov kunst en spektakel op hoogte. Al balancerend trekken ze lijnen tussen twee punten voordien fysiek onverbonden, in het ledige, daar waar nog nooit iemand kwam en waar enkel vogels zouden heersen. Lyapunov vervormt de leegte waardoor de perceptie op die ruimte voor altijd verandert.

* “luchtbrug: (hoge) brugverbinding voor voetverkeer over fabrieksterreinen e.d., of tussen gebouwen of delen van gebouwen enz.” van Dale, Groot woordenboek der Nederlandse taal.

 

Met ‘AIRTIME’ speelt Lyapunov – stability in motion – vooral in op de intensiteit en het adembenemende van het highlinen voor het toeschouwend publiek. ‘AIRTIME’ wordt in die zin ook door ons vrij gedefinieerd als:

‘AIRTIME’ 

AIRTIME: (psychologie) het gevoel van eindeloze tijd wanneer je een vaardigheid beheerst; tijd hebben om te ademen; tijd hebben om te spelen; (fysica) de tijd dat iets in de lucht is voordat het neerkomt.

 

Zien koorddansen is fascinerend, intrigerend en werkt inspirerend. In die zin gaan demonstraties en/of optredens goed samen met mensen leren koorddansen. Kijk dus zeker eens wat we te bieden hebben qua opleiding en misschien wenst u zelfs een koorddansproject op maat. Grasduin dan zeker even door onze portfolio ter inspiratie.