funambuleprojecten

Funambule als koorddansdiscipline is bijzonder toegankelijk voor leken. De balanceerstok die hierbij wordt gehanteerd, geeft stabiliteit en rust tijdens het koorddansen, zodat de funambulist met volle teugen kan genieten. Hierdoor is het mogelijk om grotere uitdagingen aan te gaan en zich eventueel te wagen aan een heuse funambuleoversteek.

Met ‘koorddansen voor het volk door het volk’ speelt Lyapunov – stability in motion – hierop in. Samen met een groep leken gaan we de uitdaging aan om tijdens een evenement een watermassa (rivier, kanaal of vijver) in hun buurt over te steken per funambule.*

Voorafgaand aan het evenement volgen deelnemers een opleidingstraject waarin zij worden ondergedompeld in het funambulisme. Samen als groep werken zij toe naar die uitdaging waarbij zij gaan tonen ‘voor het volk’ wat er mits concentratie, motivatie en durf ‘door het volk’ kan worden bereikt.

Dit zorgt voor prachtige herinneringen en bijzonder mooie persoonlijke ervaringen.

Dit project combineert het gedeelte opleiding met het gedeelte performance waarbij de nadruk ligt op de kracht van mensen en wat zij op relatief korte tijd in groep kunnen bereiken.

* Afhankelijk van de lengte en hoogte van de kabel en afhankelijk van wat er wordt overbrugd worden deelnemers al dan niet beveiligd. De keuze wordt steeds genomen met de optimale veiligheid van de deelnemers in gedachten.

Afhankelijk van de locatie en afhankelijk van de gelegenheid gaat Lyapunov – stability in motion – soms zelf de uitdaging aan door een funambuleoptreden op maat van uw locatie te maken. Ondergedompeld in een feeërieke sfeer zoeken we met onze funambule vuurwateroversteek het poëtische op. We schrijven met verwonderende beelden die ontstaan door de knappe spanning tussen en de combinatie van water en vuur. Als publiek wordt je meegevoerd door de muziek en droom je mee met de koorddansers in hun zoektocht naar evenwicht.

Heeft u een interessante locatie in gedachten voor een funambuleproject kies dan eventueel voor een koorddansproject op maat en wij denken mee met u over de mogelijkheden. Grasduin zeker ook even door onze portfolio ter inspiratie.